Besluit DGDOO- Modernisering van het brondocument FGR

Het Brondocument Functiegebouw Rijk is de formele tekst van het FGR die het eigenlijke FGR vormt. De website van het FGR kun je zien als een leesvriendelijke versie daarvan. Het Brondocument is gemoderniseerd.

Onderhoud in de week van 5-9 augustus

In de week van 5 tot 9 augustus wordt gewerkt aan de content van de website van het FGR. Vanaf 12 augustus vind je het gemoderniseerde gedeelte uit het Brondocument FGR dat betrekking heeft op jouw functie onder de knop: Functiegroep downloaden.

De modernisering van de weergave van het kernprofiel op de website van het FGR vindt later plaats.

Aanleiding en proces

De vormgeving, “look and feel”, van het Brondocument FGR was verouderd; daarom is het gemoderniseerd.

In 2023 is begonnen met een voorstel voor een moderniseringsslag van de vormgeving van het Brondocument FGR in bijvoorbeeld kleuren, lettertype en belijning. Het doel is om de gebruikers die het Brondocument downloaden (bijvoorbeeld vanuit het P-Direktportaal bij "personeelsgesprekken") een meer aantrekkelijk en begrijpelijk document te bieden. Ook is een aantal abstracte begrippen vervangen door meer toegankelijke woorden voor de hele doelgroep. Verder zijn voetnoten geïntegreerd in de tekst. 

In de vorm van een notitie en een wijzigingsdocument is het Brondocument door de DG Digitalisering en Overheidsorganisatie (DGDOO) voor advies aan de Commissie Functiegebouw en Functiewaardering Rijk (CFFR) voorgelegd. De CFFR heeft positief geadviseerd. Op 28 mei 2024 heeft DGDOO besloten om de wijzigingen in de vormgeving van het Brondocument FGR over te nemen.